Over ons

Welkom op de website van vzw. Ouderraad de Regenboog, een groep van enthousiaste ouders vol inzet voor onze school.


Onze ouderraad wil een schakel zijn tussen ouders en leerkrachten en daarmee de betrokkenheid van de ouders bij het schoolleven van hun kind bevorderen. Ouders en leerkrachten zijn partners in opvoeding en onderwijs. Hun gemeenschappelijk doel is het kind voorbereiden op zijn deelname aan de samenleving. Een goede communicatie tussen de ouders en de leerkrachten is hierbij van groot belang.

Onze ouderraad ondersteunt met voornamelijk financiële middelen het schoolteam bij de organisatie van verschillende activiteiten, zoals het school- en grootouderfeest evenals het bezoek van de Sint aan onze school. Ook organiseert de ouderraad in samenwerking met de school de jaarlijkse restaurantdagen, het Regenboogfeest en andere activiteiten. Met de opbrengst van deze evenementen financieren wij al de extra’s die onze school anders moet ontberen.
Zo hebben we onder andere digitale fototoestellen, een DVD speler, speelgoed en materiaal voor het knutselen van een speelgoedkast aangekocht. Recente grote uitgaven waren een picknicktafel en de inrichting van het chaletje. Onze ouderraad ondersteunt bijvoorbeeld ook theater- en museumbezoeken, extra sportuitstappen en de sneeuwklassen.

Een andere belangrijke taak is de organisatie van informatieavonden zoals “waarheen na de lagere school” en infobijeenkomsten over onderwerpen met betrekking tot de opvoeding, het welzijn, de veiligheid en gezondheid van onze kinderen.
Binnen de ouderraad zijn er verschillende werkgroepen die zich met al deze onderwerpen bezighouden.

U ziet wel: onze ouderraad is héél actief. Omdat er elk jaar weer leerlingen de school verlaten is er constant behoefte aan nieuwe leden in de ouderraad. Niet alleen aan actieve leden maar ook aan ouders die wat minder tijd hebben maar toch bereid zijn de handen uit de mouwen te steken tijdens de verschillende evenementen.

Hebt u belangstelling om meer betrokken te zijn bij het schoolleven van uw kind en wilt u zich aanmelden als denker of als doener, neem dan contact op met het bestuur via bestuur@deouderraad.be.

Ouderraad De Regenboog VZW