Welkom!

We zorgen voor een vriendelijke welkom voor nieuwe ouders in De Regenboog.

Vragen? Mail naar welkom@deouderraad.be

Sinterklaas – 6 december
Op 6 december vieren wij in België de verjaardag van SINTERKLAAS. Sinterklaas is een feest voor kinderen. Je kan het vergelijken met Santa Claus in de USA/Groot-Brittannië.

Sinterklaas (afgekort: de Sint) heeft verschillende helpers. Dit zijn de Zwarte Pieten. De Pieten zijn zwart omdat zij door de schoorsteen in het huis van de kinderen komen. Sinterklaas heeft ook een paard. Dit paard heet Slecht-Weer-Vandaag en kan over de daken van de huizen lopen. Het verhaal vertelt dat Sinterklaas elk jaar met zijn boot uit Spanje komt. Voor deze traditie zetten de kinderen op de avond van 5 december hun schoen aan het raam of voor de haard. In hun schoen doen ze een klontje suiker en een wortel voor het paard van Sinterklaas. In hun schoen steken ze (soms een aantal nachten vroeger) een brief met de cadeautjes (eerder: collage van speelgoed geknipt uit speelgoedfolders) die zij graag zouden krijgen van Sinterklaas. De kinderen maken tekeningen voor Sinterklaas.

In het midden van de nacht komt Sinterklaas dan met zijn Zwarte Pieten langs en brengt een cadeautje en fruit/chocolade/speculaas/snoepjes voor alle kinderen die braaf zijn geweest. Omdat Sinterklaas uit Spanje komt, brengt hij vaak mandarijnen mee.

Soms komt Sinterklaas ook zelf langs: vb in de school, op de sportclub,...

Er zijn veel liedjes die voor Sinterklaas gezongen kunnen worden. (Youtube => zoek 'liedjes sinterklaas peuters')