Vormingsavond: Vriendelijk en vastberaden opvoeden

Ouderraad De Regenboog organiseert i.s.m. de Bib

Vriendelijk en vastberaden opvoeden

een vormingsavond over POSITIEVE DISCIPLINE

Ochtend drukte thuis. Ze doen niet door. Boekentas is nog niet klaar. Nog niet gegeten. Niets lijkt vooruit te gaan en jij blijft maar roepen en commanderen maar niets lijkt te werken. Hoe komt dit? Is dat bij elk gezin zo?

Herkenbaar? Wees gerust, je staat hier niet alleen in. Maar hoe kan het dan wel? Moeten we nu strenger of minder streng worden? Moeten we straffen of net niet?  Wat doen we met regels die geschonden worden?  De ene methode zegt zus, de andere zo.

Op basis van het boek van Jane Nelsen over “positive discipline” licht Bjorn Zwakhoven een manier van opvoeden toe waar de nadruk ligt op respect en oog hebben voor oplossingen. Het gaat om een manier van omgaan met kinderen die hen helpt om zich te ontwikkelen tot een verantwoordelijk individu dat fouten kan en mag maken en weet dat het hieruit kan leren.

Aan het eind van deze lezing weet je wat positive discipline is, en krijg je een eerste aanzet naar hoe hier dan mee om te gaan als (groot)ouders.Waar: bibliotheek Kortenberg, De Walsplein
Wanneer: maandag 12 november, 20u
Inschrijven: online of in de bib
contact: vorming@deouderraad.be